maandag 13 september 2010

Dag 1: eerste fuul, taameyya en koshari!

Na deze morgen een goed ontbijt te verorberen, zijn we begonnen aan onze zoektocht naar een flat. En we hadden geluk, waarschijnlijk toch...Een zekere Louis trekt samen met zijn flatgenoten uit hun driekamerflat in Garden City - inderdaad ook beter bekend als "tarantula ville"...bibber en beef - woensdag mogen we de flat gaan bekijken en we hopen direct de jackpot te pakken te hebben. Prijs/kwantiteit lijkt het alleszins een knaller, nu enkel nog de kwaliteit.

Deze middag hebben we ons te goed gedaan aan een eerste portie koshari in de bekende tent "Abu Tarek", de beste koshari van de stad, zo zeggen ze toch zelf...En ze hebben ook wel een beetje gelijk: het smaakte! Een gekke mengeling van noedels, rijst, pasta, tomatensaus, geroosterde ajuintjes, linzen en kikkererwten; het ziet er niet uit, in die vierkante potjes, maar het voedt en smaakt zeker. Kost eten en drinken: €2,50

Als namiddagvertier hebben we de eerste shoppingcentra en winkelstraten bewandeld: kijken mocht, aankomen/aankopen niet- van Brecht...Deze avond zetten we onze "culinaire tocht" dan verder naar Kazzaz om er taameyya (broodje met geplette, in een bol gedraaide en vervolgens gebakken favabonen en verse groentjes met een beetje kaas) en fuul (bonenpasta) te eten. Taameyya is waarschijnlijk mijn favoriete broodje, al moet ik er nog een heel aantal proberen! Brecht opteerde daarnaast ook nog van een lokale specialiteit: een broodje met gebakken ei en basterma (gerookt vlees). Kost eten en drinken: € 2,50 :-)

Goodnight and stay classy, Belgium!

Geen opmerkingen: