zaterdag 25 september 2010

Dag 12 en 13: dieeten

Gisteren, vrijdag, was het de dag van het gebed hier in Caïro. Net tijdens het vrijdaggebed kwam ik op het idee om even naar de supermarkt te gaan om wat water te halen. Niet dus. In de straat naar de winkel lagen overal tapijten op de grond en zaten mensen naar de "preek" te luisteren van de imam. Een vreemde gewaarwording om deze mannen via luidsprekers over geheel de stad furieus te horen spreken, in een taal die ik helemaal nog niet begrijp. De winkel was uiteraard gesloten -vreemd genoeg enkel tijdens het uur van het gebed, nadien was hij gewoon terug open- dus ik moest onverrichter zake terug naar huis.

Daar aangekomen was het tijd om Brecht te "voederen". Hij staat namelijk op een dieet van verse groentjes -gewassen in azijnwater- met rijst of pasta. Dit resulteert vaak in twee soorten gelijkaardige gerechten: spaghettisaus met linzen en pasta of spaghettisaus met noten en rijst. Mjammie, maar na vijf dagen komt het wel mijn oren uit...

Een impressie:


Spaghetti met linzen en gemengde groentjes. Een variant met rijst en noten stond ook op het menu.

Vandaag konden we wel even naar de grote Alfa supermarkt in Zamalek gaan. Denk: Carrefour op z'n Egyptisch. Daar kon ik ook wat brood kopen waar geen vliegen aankonden en dat dus ook voor Brecht veilig om eten zou zijn. Dit resulteerde deze avond in een echte "lekkernij": pizza. Het is te zeggen: spaghettisaus op een plat "baladi" brood.


Plat "baladi" brood met spaghettisaus; vandaag zelfs mét gehakt!

Morgen proberen we eens een pannekoekje.

Goodnight and stay classy, Belgium!

3 opmerkingen:

21th Century Muckraker zei

In België is't vooral classy verraad ;-) Nog geen bewustzijn en nog geen regering.
Veel beterschap voor Brecht (onthou dat de Engelse boogschutters met dissentrie de slag bij Azincourt gewonnen hebben!).

Peter zei

Idd, de Franse ruiters gleden uit in de modder, tiens, het had nochtans 14 dagen geen drup geregend

Peter zei

't is panneNkoekje