donderdag 16 september 2010

Dag 3 & 4

Gisterenavond ging onze flatjacht in tweede versnelling. Het appartement dat we normaal gezien zouden bekijken bleek immers onderdak te bieden aan de gevreesde tarantula. De eigenaar had het beest gespot maar het was "verdwenen" vooraleer hij de kans had het in de grond te stampen. Mijn dierbare wederhelft stelde haar veto en we moesten dus op zoek naar nieuwe opties. We besloten een simsar (immokantoor) te bellen en volgens Cairo Scholars was Sanaa Khalil een betrouwbare keuze. Na drie flats bezocht te hebben waren we echter nog niet overtuigd: de eerste was vies, vuil en afgeleefd (stopcontacten hingen uit de muur, mieren in de keuken, stoelen zakten ineen, ...); de tweede was iets beter maar een donker hol (alle vensters waren met zilverpapier afgeplakt en de gevangenissfeer kon ons niet bekoren); de derde was eigenlijk wel in orde, maar bezet door een familie die pas volgende week zou vertrekken. Bovendien waren alledrie de flats ruim overprijsd. De simsara zag waarschijnlijk onze misprijzende blik en verminderde spontaan de huur met 200EGP. Nog teveel.

Gelukkig werden we op onze speurtocht vergezeld door Farhan, een sympathieke Pakistaan. Voor Farhan is het de eerste reis buiten Pakistan. Hij is zwaar onder de indruk van alles, loopt nog een beetje verloren en was blij dat we hem wat wegwijs maakten in Cairo (vooral het gebruik van de metro).

Na de vruchteloze flatbezoeken besloten we een andere simsar onder de arm te nemen: Narina Wall. Zij werd hoog aangeprezen door iemand van Cairo Scholars en zou geen "fee" vragen voor haar werk aan de huurder, enkel aan de verhuurder. Hoewel ze werkt voor een meer uptown agency en ze ons budget wat beperkt vond, kon ze ons toch vier appartementen laten zien vandaag. Duimen maar dat we onze goesting vinden!

Ondertussen heeft ondergetekende last van de beruchte toerista, dus lange taxiritten en grote wandelafstanden zitten er vandaag niet in. ;-)

Geen opmerkingen: