vrijdag 17 september 2010

Dag 4 & 5: eureka?

We hadden vanavond iets te vieren: eindelijk hebben we een flat gevonden! Het zoekproces had echter veel voeten in de aarde. Narina Wall klonk erg sympathiek en hulpvaardig, maar toen puntje bij paaltje kwam, kwam er niets van in huis. [pun intended] Toen zijn we in flat hunting overdrive gegaan aangezien het de laatste nacht was dat we in hotel Osiris konden blijven. Om niet plots dakloos te worden boekten we nachtje in een oude bekende van ondergetekende: funduq Mayfair.
Mayfair, waar traditie technologie bedekt.

Onze zoektocht vandaag ving aan met een hele rits telefoons naar simsars allerhande. Uiteindelijk hadden we zo'n zestal afspraken. Het eerste rendez-vous bracht ons in contact met een Egyptische muppie* die ons naar de flat van zijn zeer waarschijnlijk coke-verslaafde vriendjes bracht. De flat was wel ok, maar we zochten een appartement, geen dealer. We zagen ook nog twee andere flats. Bij de laatste kwam het plafond naar beneden, maar er was Nijlzicht! Nee danku.

We besloten een andere buurt op te zoeken: Mohandiseen a.k.a. Ingenieurstad. Daar ontmoeten we de vriendelijke Muhammad die ons een goed onderhouden flat in een rustige buurt toonde. We waren bijna verkocht, maar besloten toch nog wat verder te kijken aangezien de locatie hogere verplaatsingskosten met zich zou meebrengen (geen metro in de buurt). We begaven ons dan wat meer naar het zuiden: Dokki, waar ik vorig jaar verbleef. De eerste flat die we zagen had een heel mooi uitzicht op Midan Misaha, maar miste wat onderhoud. Maar de simsar had nog een troef achter de hand: een appartement vlakbij het metrostation, met een goed uitzicht, voldoende licht, een terras, gloednieuw, propere vloeren/badkamer/keuken, ruim, drie slaapkamers... Sold! We vragen ons wel nog altijd af waar de angel zit...

Om dit te vieren besloten we uit eten te gaan in Mezzaluna, een klein Italiaans restaurantje (dat trouwe lezers van 2008 zich nog zullen herinneren) om de hoek van Mayfair.


Verse ravioli met gegrilde groentjes


Kip met rode pesto in een kappertjes-limoensaus [mjam zegt Lobke]En als klap op de vuurpijl: dadelravioli met ijs, walnoten en caramelsaus. Een aanrader!!![Lobke zegt: MJAM!!]

* Marginale yuppie

4 opmerkingen:

ruleant zei

Proficiat met het appartement! Hopelijk blijven angels, en andere onderdelen van ongedierte uit! :p

Boeiend dessert! :D

Brecht zei

Boeiend en lekker... een ideetje voor in Belgiƫ ;-)

roos zei

Dag Brecht en Lobke,
Blij met het resultaat van jullie zoektocht, oogt heel mooi, Lobke past perfect in dat decor !
Geniet van de temperatuur ginds, 't is hier maar frisjes.
Jullie eten precies veel ginds...ben benieuwd naar het eindresultaat !
Lieve groetjes, pa Pol en Rosette

Lobke zei

Vandaag hebben we rijst en verse groentjes in het lokale supermarktje gekocht, dus hoewel lekker zal het wat gewonere kost zijn ;-)