zondag 19 september 2010

Dag 7: huiselijke voorbereidingen

Het broeierig hete weer vandaag noopte ons tot het splitsen van onze aankopen in twee shifts: een in de voormiddag en een in de late namiddag. De bidon met 6 liter water die we bij onze eerste raid kochten, is ondertussen al bijna op... Gelukkig is het supermarktje om de hoek zodat we niet ver moesten sleuren (i.t.t. in Gent waar we vaak muilezeltjes spelen op terugweg van de Aldi of Colruyt).

Na de voorraadkasten te hebben gevuld, was het tijd voor spaghetti "à la Lobelia Arabic Style". Een hele klus aangezien tomatenblokjes noch pasata voorhanden waren. Verse tomaten, minikomkommer, bleke minicourgetjes, mini-aubergines (ook de albinovariant!), vers rundsgehakt (een weloverwogen risico) belandden in één gerecht dat toch naar spaghetti smaakte [heel lekkere spaghetti zelfs! B. - hm, enkel iets teveel geit in de kaas. L.]

Na het eten nam Brecht contact op met een van zijn belangrijkste contacten. De eerste afspraken worden gemaakt. Het veldwerk is uit de startblokken ;-)Ikzelf oefen intussen om zelfstandig naar de winkel te kunnen gaan*:

L. "Law samakht. 3indak nuss kilo al-lahm al-mafrum min fadlak?"

M. "Aywa, nuss kilo?"

L. "Aywa. Bi-kam?"

M. "Tis3a wa-nuss, min fadlik"

L. "Tis3a wa-nuss, tafadl"

M. " Shokran"

L. "Ma3a salama"

*(Excuseer. Heeft u een halve kilo gehakt, alstublieft? Ja, een halve kilo? Ja. Hoeveel kost het? Negen en een halve, alstublieft. Negen en een halve, alstublief. Dank je. Salut!)

Geen opmerkingen: