zaterdag 23 oktober 2010

Veertig dagen in de woestijn: tijd voor een pauze! DEEL I

(geschreven door Lobke)

Vorige week testten we een nieuw restaurant uit: El Mundo op de Nile Lily boot. Met zicht op de Nijl konden we genieten van een ongelooflijke maaltijd. We beloofden jullie nog de foto's:
Brecht z'n krab-aardappeltaartje met aardbeiensaus.


Thaise tonijnsalade.


Kip curry met cashewnoten -de foto ziet vrij bleek door de flits.


Kalfsteriyaki - beide hoofdgerechten met een sidedish van basmatirijst.


Gedeeld dessert omdat we al overvol zaten: chocolade-caramelbol.

Eergisteren hebben we een vakantiedagje doorgebracht in het Azharpark. Een prachtig aangelegde tuin op een heuvel nabij de citadel, met zicht op de Mohammed Ali moskee en 360° vergezicht op Umm-al-Dunya (= Caïro, moeder van de wereld). Talloze beekjes, fonteintjes en glooiende grasperken maken van dit park een ware speeltuin voor de grote mensen -voor de kleintjes werd een echte speeltuin aangelegd. Een impressie:

Naast het park, de speeltuin en een paar restaurants -waarover verder uiteraard meer- kan je ook een deel van de oude stadswallen bezoeken en bewandelen. Hoewel het uitzicht op de stad prachtig is, zie je hier en daar ook de mindere kantjes ervan. Onderstaande foto laat een deel van de stadswallen zien met vlak daarachter een paar nauwe straatjes met krottenwijken. Je kan jezelf afvragen waarvoor de muur dient: om de wereld buiten of vooral de stad binnen te houden?
Zoals gezegd kan je in het park ook een drietal restaurants bezoeken: Lakeside Café, Trianon en Citadel View. We besloten die avond het laatste restaurant aan te doen. Hoewel het eten eerder zwakjes was tegenover het onvoorstelbare uitzicht en decor -mousakka zonder kaas, noch aardappelen- hebben we waarschijnlijk die avond de verkeerde keuze gemaakt, want de "tafelbarbecues" rondom ons zagen er erg lekker uit. Het was de perfecte afsluiter voor een dagje relaxen.


Lakeside CaféCitadel View -Alain le Notre

Geen opmerkingen: