maandag 1 april 2013

Dag 4 Wreed Vreemd

Vandaag maakte ik een reportage rond "vreemd en opvallend" in Cairo...


Gisterenavond reeds ontdekte ik een bidon op ons terras. Even dacht ik dat dit diende om de airco aan te drijven, maar bij nader onderzoek bleek de bidon gewoon het overtollige water op te vangen. Wat wel sympathiek is, gezien de vele "aircodruppels" die we op ons hoofd krijgen.
 

Op onze wandeling vandaag kwamen we langs een Koptisch kerkhof, waar we een ommetje maakten in een oase van rust. Sommige kerkhofbewoners waren de rust blijkbaar beu, aangezien deze meneer probeerde te ontsnappen...


Onderweg viel mijn oog ook op een aantal merkwaardige uithangborden van "valse vrienden". Rara met welke kledingmerken misleiden deze shops de argeloze koper?

 

Even dachten we op het Koptisch kerkhof opnieuw een sjarel aan ons been te hebben, maar de vriendelijke man wees ons op het aanpalende Amerikaans militair kerkhof van WWI en WWII.
 Soms is het gras groener aan de "andere" zijde... 


Elektriciteitscabine. Geen verdere commentaar.


Op zoek naar de oude site Fustat, een van de oudste stadsdelen van Cairo, konden we gewoon onze neus volgen... De zuidelijke kant is omgetoverd in een vuilnisbelt!


De noordelijke kant zou een echte touristische trekpleister kunnen zijn - enkele restanten van muren en zuilen zijn nog zichtbaar, er is een meertje met wat riet, ... - ware het niet dat de vuilnisbelt steeds dichter naar de site kruipt. En deze binnen afzienbare tijd zal overspoelen. 


Na het interview met vakbondsactiviste Fatma Ramadan, ontmoetten we ook Haisams verloofde. Ze bespeelt de oud, maar kreeg geen kans aangezien Haisam zijn eigen tokkelkunst wilde demonstreren. Hala vulde hem aan met zang. We bedankten hen met een modest applausje.

Geen opmerkingen: